Kövessetek minket instagramon is!

m

#robirtok

Instagram has returned invalid data.

Instagram

Follow me!

d

Robirtok

Tudtad-e, hogy a RoBirtokon a fejés teljes egészében részt vehettek? Vendégeink a fejés előkészítésétől a tej megkóstolásáig velünk lehetnek, így megismerkedhetnek a tehénfejés minden apró részletével!

Tudtad-e, hogy minden fejés takarítási munkával kezdődik? Először a fejőállások alját kell megtisztítani a hulladéktól, majd a tőgyeket kell meleg vízes kendővel megtisztítani. Ez egyrészt megakadályozza, hogy a tejbe szennyeződés kerüljön, másrészt rögtön megkezdődik a tőgy maszírozása, ami serkenti a tej leadását. 

Tudtad-e, hogy az előfejést vendégeinkkel közösen végezzük? A fejés ezen szakaszában vendégeink is becsatlakoznak, ők fejik ki az első sugarakat. Ez a szakasz különösen fontos, hiszen ilyenkor derül ki, hogy a tej alkalmas-e további felhasználásra.

Tudtad-e, hogy birtokunkon megkóstolhatod a frissen fejt tejet? Gépi fejésünk végeztével minden vendégünk, aki szeretné megkóstolni a tejet bátran megteheti, hiszen a tej frissen fejve fél óráig antibakteriális, így alkalmas arra, hogy egy különleges kulináris élményt biztosítson minden kalandvágyónak.