Kövessetek minket instagramon is!

m

#robirtok

Instagram has returned invalid data.

Instagram

Follow me!

d

Robirtok

Tudtad-e, hogy a lovak háziasítása óriási előrelépés volt az emberiség fejlődésének felgyorsulásában. A lovak új távlatokat nyitottak közlekedés, élelemszerzés és hadászat terén is.

Tudtad-e, hogy az indiánok a fehér ember hódításai révén találkoztak először lóval? Az amerikai vadlovak vagy ahogy a legtöbben ismerik musztángok, a hódítók elvadult lovai és leszármazottaik voltak. Viszont a lóval való megismerkedés után, hamar rájöttek előnyeire, sőt egy törzs külön tenyésztéssel is foglalkozott, ami fontos szerepet játszott az appaloosa fajta létrejöttében.

Tudtad-e hogy a lónál ugyanúgy megkülönböztetjük nem és kor szerint az elnevezéseket? A ló hímivarú egyedét ménnek, nőivarú egyedét kancának, kicsinyét csikónak nevezik. Az ivartalanított hím neve herélt vagy paripa.

Tudtad-e, hogy birtokunkon öt lóval találkozhatsz? Ők név szerint Remény, Sári, Raffaello, Sissi és Szellő. Velük találkozhattok lovaglás közben a lovaspályán, és ők visznek el Titeket élményekkel teli lovaskocsizásra Kosdron és a környékén.