Kövessetek minket instagramon is!

m

#robirtok

Instagram has returned invalid data.

Instagram

Follow me!

d

Robirtok

Tudtad-e, hogy a közép-ázsiai juhászkutyát eredetileg nyájak őrzésére nevelték, tenyésztették, azonban nagy ereje, hatalmas méretei és tanulékonysága miatt manapság kedvelt fajta őrző-védő feladatok ellátására is.

Tudtad-e, hogy mint az állatok többségénél, a közép-ázsiai juhásznál is a hím rendelkezik nagyobb méretekkel (75-80 centiméteres marmagasság, 50-80 kilogramm)? Nálunk mégis a nőstény a nagyobb: Bagira igazán különleges ebből a szempontból, hiszen marmagasságban túltesz Folti méretein, aki tökéletesen megfelel a normáknak (a nőstények általában 65-70 centiméteres marmagassággal rendelkeznek, 40.65 kilogramm súlyúak).

Tudtad-e, hogy a fajta vedlési időszakát tréfásan “szőrviharnak” is nevezik? Az elnevezés nagyon találó, hiszen ilyenkor gyakorlatilag egy szőrfelhőt húznak maguk körül. Ha a birtokon jársz a késő tavaszi időszakban, Te is megfigyelheted kutyáinkon a szőrváltást.

Tudtad-e,hogy a közép- ázsiai juhászkutya rendkívül erős köteléket tud kialakítani környezetével? Ezt a viselkedést remekül meg tudjátok figyelni Bagira kutyánkon, aki mindenkivel hihetetlenül barátságos, azonban érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta tűzön-vízen át védelmezi a területét, amit rendkívüli módon példáz Folti viselkedése az idegen emberekkel szemben.

Ti találkoztatok már kutyáinkkal?