Kövessetek minket instagramon is!

m

#robirtok

Instagram has returned invalid data.

Instagram

Follow me!

d

Robirtok

A téli szünet után újra kinyitjuk a kapukat. Családi birtokunkon minden a gyerekekről, családokról szól!

 

Már a bejáratnál csupa gyerekbarát dologra bukkanhatunk. A gyereket a pénztár előtt fellépő várja, így ők is részt vehetnek a belépőjegy és a tallérok beszerzésében.  A pénztárnál vehetjük meg ugyanis a belépőn túl (nagycsaládos és egyszülős jegyek egyaránt vannak!) a tallérokat is, ami a birtok fizetőeszköze.  A tallérokért ebédelhetünk: választhatunk frissen készült, házias egytálétel vagy gazdag leves és/vagy kemencében frissen sült sütemények között, de a tallérokkal fizethetnek a gyerekek a kézműves programokért is.

Aki nyitásra érkezik bekapcsolódhat az állatok kifutóinak takarításába is, de 10 órára a tehénfejésre már népes csapat szokott összegyűlni.  Kipróbálható a kézi fejés, majd fejőgéppel is megfejjük a teheneket. Sokan náluk kóstolnak először friss habos tejet, és rácsodálkoznak, hogy milyen finom, mennyivel más íze van, mint a bolt tejnek.

A fejés után egész napos ÁLLATI program következik, fél óránként más-más állathoz lehet bemenni, simogatni, etetni. A családok bekapcsolódhatnak a malacok, dámszarvasok etetésébe, simogathatnak nyuszikat, bárányokat, sőt még ormányos medvéket is.

A lovaglás sok gyereket vonz, de a nap fénypontja mégis  az alpaka és a dámszarvas sétáltatás, melyet egyikőjük sem hagyna ki. Sőt vannak olyan családok, akik kifejezetten Séró, az alpaka miatt jönnek a birtokra.

Birtokunk  március 14-én nyit, és minden hétvégén más-más programmal vár benneteket: lesz tavaszi ajtóakasztó készítés, virág ültetés, Naszály túra, birkanyírás, gipszfestés, sajtkészítés.

A  birtokon árnyas, erdei környezetben játszótér is van, de gyerekek nagy kedvence a szalmaugráló, bár délutánra néhány apuka is bóbiskol már benne.

Ne feledd a birtok időpontfoglalással látogatható, jelentkezz be ITT!